Iblis Bertopengkan Manusia!

0
Iblis Bertopengkan Manusia!

Balu : Asalam tuan, harta pusaka family dah amik.

Hanaffi : Maksudnya?

Balu : Saya pun tak taw nak cakap macam mana. Saya hanya dapat duit KWSP saja.

Hanaffi : Dah jadi kes la ini. Aduh. Masalah ini.

Balu : Sebab tu saya tak tahu nak cakap macam mana. Dalam akaun arwah ada RM17,000, tapi mak mertua amik semua.

Hanaffi : Siannya, nak setel kena lantik lawyer ini. Tak de bincang apa-apa ke?

Balu : Kami baru kawin dalam 11 bulan. Lepas arwah meninggal 2 hari, mereka datang mintak kad bank arwah. Anak saya 10 bulan pun tak dapat apa-apa.

Hanaffi : Aduhh. Banyak sangat kes macam ini. Benda senang jadi susah bila tiada kerjasama ahli waris.

Balu : Duit insurans company letak nama mak dan ayah arwah. Duit itu pun mereka diam saja.

Panjang lagi cerita Hanaffi dengan balu. Cukup sampai disini.

Jika berlaku seperti diatas, siapa yang merana? Arwah dah meninggal. Nak salahkan siapa?

Mak-ayah arwah? Adik-beradik? Semua itu dah terlambat. Agak-agak boleh selesai segera tak Friend? Pasti tidak!

Masa kita hidup, semuanya ok. Tapi bila kita tiada, barulah boleh kenal hati masing-masing. Walaupun pernah tidur sebantal, main sama-sama & makan nasi kongsi pinggan. Tapi bila dah dewasa, lain cerita dia.

Hanaffi bukan nak takutkan Friend. Tetapi itulah, bila dah jadi baru nak cari orang untuk selesaikan. Standby la RM20,000. Padahal untuk merancang atau dokumen wasiat + hibah baru anggaran RM3000. Itu pun jika buat wasiat dan hibah. Jika buat hibah saja baru RM1500 (kasar).

Anda pun boleh fikirkan?

Sampai disini sahaja, Hanaffi nak anda fikirkan yang terbaik untuk keluarga sendiri. Masih banyak ilmu yang kita akan gali. InsyaAllah. Yang penting jangan bosan menimba ilmu.

Ok, saya nak bantu anda, itupon jika anda nak. Saya tak paksa.

Anda boleh whatsapp saya http://www.wasap.my/+60165577653

atau

Call saya untuk appointment 0165577653

atau layari website saya untuk dapatkan ebook PERCUMA. Klik disini https://hanaffi.com

Jangan lupa SHARE & LIKE post nie supaya orang lain dapat manfaat dari sharing anda!

LEAVE A REPLY