Dapatkan Hadiah

Hanaffi Idris

Perunding Professional

hanaffi.com

Alhamdullilah. Hanaffi berjaya bantu 80 keluarga daripada terlibat dalam masalah pengurusan harta pusaka dengan perancangan awal. Hampir 300 telah terima konsultransi secara online.

Nak saya bantu anda dalam Perancangan Harta?

Bagaimana caranya?

1. Kelas Online

2. Buku Hibah (buku fizikal)

3. eBook Wasiat

4. eBook Harta Sepencarian

5. Webinar

6. Group Support

Dapatkan Hadiah

Lihat apa yang berlaku sekarang!

Kes-kes yang berlaku tanpa perancangan awal!

FAQ

Soalan lazim

Banyak perkara nak dikongsi, Hanaffi akan share perkara penting yang anda perlu tahu. Antaranya berkenaan Hibah, Hibah Takaful, Harta Sepencarian, Wasiat, Faraid dan Pusaka.

Nak galakkan anda belajar / amik tahu. Nak buat perancangan harta sangat digalakkan semasa hidup. Pelbagai masalah akan timbul selepas kematian.

Individu yang mempunyai harta dan ingin mengelakkan masalah timbul selepas kematian WAJIB belajar.

Tempoh belajar selama 6 bulan berkenaan topik. Bahan akan diberi dalam bentuk artikel, video dan webinar. InsyaAllah.

Boleh. Tiada masalah.

Review Pelanggan

Apa kata mereka?

“Syukur dik, hilang beban di kepala ini. Akak bukan nak sangat harta ini, tetapi akak perlukan rumah ini jika jadi apa-apa. Anak-anak ex-wife akak yang jaga, diorang pun ok dengan akak. Dah macam anak sendiri. Ex-wife pun dah lama bercerai baru nak tuntut itu ini, nampak sangat macam ada sesuatu tak kena.”

“Terima kasih juga sebab explain pada suami tentang hibah takaful. Sekurang-kurangnya jika berlaku apa-apa pada suami, akak ada cash.”
Puan Niza
suri rumah sepenuhmasa
Sebelum nie saya kurang yakin dan agak skeptikal berkenaan wasiat dan hibah nie. Alhamdullilah setelah mendengar penerangan secara terperinci dari En Hanaffi, saya yakin dan telah merancang harta yang dimiliki kepada ahli keluarga terutama kepada anak-anak saya.

Ada bahagian hibah dan ada juga harta yang akan difaraidkan. Saya buat juga hibah takaful sebagai back-up cash jika berlaku musibah. Moga perancangan ini terbaik untuk anak-anak dan ahli keluarga.
Mat Shukri Bin Musa
Bekerja sendiri
“Masih ingat apa yang berlaku pada saya, perit untuk tanggung derita selepas kematian ayah. Tiada siapa nak bantu kami sekeluarga, hidup berdikari. Bukan senang nak hadap adik beradik arwah yang tamak harta. Harap mereka diluar sana dapat rancang awal agar tiada beban kepada waris nanti. Saya dan suami rancang awal sebab dah pernah penah lalui sendiri kes perebutan harta. Boleh hubungi terus En Hanaffi.”
Puan Fatimah
Guru

Review Pelanggan

Apa kata mereka?

TQ bro! Apa yang ko kongsi buka minda aku. Isteri pernah cakap suruh buat wasiat/hibah nie. Tapi aku buat tak reti je. haha. Saya sarankan anda jumpa En Hanaffi terus, senang nak berurusan.
En Faizal Hashim
Pegawai kerajaan
"Terima kasih atas masa dan nasihat En Hanaffi. Hilang stress saya, ingat tak layak tuntut harta sepencarian. Saya dapat jalan juga untuk selesaikan masalah nie."
Isteri Malang​
Pesara
“Alhamdullilah selesai juga urusan kita, hati lebih tenang selepas buat perancangan awal. Lebih jelas tentang wasiat dan hibah. Akak dan suami tak nak apa-apa berlaku pada waris. Terima kasih Hanaffi atas servis yang bagus!”
Puan Aini
Pegawai Bank

Dapatkan Hadiah

Dapatkan Hadiah PERCUMA

Nama dan email. Anda layak terima hadiah! 

Contact Info

  • Setia Alam, Selangor
  • 016-5577653
  • hibahwasiat2020@gmail.com

Dapatkan Hadiah PERCUMA

Nama dan email. Anda layak terima hadiah! 

Contact Info

  • Setia Alam, Selangor
  • 016-5577653
  • hibahwasiat2020@gmail.com